Va rugam asteptati!

Management de proiect

management proiect static

Dinamismul actual al pietei si al mediului de afaceri au determinat companiile si organizatiile sa gestioneze numeroase proiecte in paralel. In acest context, Managerul de Proiect capata o importanta din ce in ce mai mare in organizatii si companii de toate dimensiunile, deoarece acestea joaca un rol esential in ceea ce priveste elaborarea unor strategii eficiente de afaceri care sa profite din plin de resursele disponibile. Intre timp, globalizarea, aparitia unor noi concurenti si schimbarile bruste ale strategiilor de afaceri inseamna ca, pe langa faptul ca sunt echipati cu o cunoastere aprofundata a managementului de proiect, managerii de proiect trebuie, de asemenea, sa aiba competente personale si de performanta foarte dezvoltate.


calendar cursuri

 


Ca raspuns la aceasta nevoie, acest curs combina elementele esentiale ale managementului de proiect cu dezvoltarea abilitatilor conducerii unei echipe de succes.

Pe parcursul cursului vor fi incluse exemple din lumea reala pentru a accentua invatarea competentelor predate. Proiectele se vor baza pe informatiile acumulate la curs dar va vor permite si adaugarea propriilor cercetari astfel ca la final sa fiti in stare sa creati o structura de defalcare a lucrarilor, sa construiti programul proiectului, sa lucrati la un plan de proiect, sa creati un buget al proiectului, sa identificati riscurile dar si cine este responsabil pentru aceste riscuri. Toate acestea pe parcursul unui curs care imbina teoria cu practica prin intermediul lectorilor nostri cu o vasta experienta in managementul proiectelor: Ruxandra Enache, Liliana Glejaru, Pirvu Ionica, Paul Ionita, Marius Stamate, Aurelia Dumiter, Adrian Corpadean, Valentin Micu.

Pe scurt, managerii de proiect vor fi in masura sa alinieze nevoile actuale ale companiilor, din punct de vedere al managementului de proiect cu cerintele actuale stipulate in standardul global al PMI: minimizarea riscurilor, crearea de noi oportunitati si realizarea obiectivelor stabilite.

Managementul proiectelor in domeniul constructiilor explica planificarea, coordonarea si construirea unui proiect de la conceptie pana la finalizare. Aceasta specializare este destinata profesionistilor din domeniul constructiilor, inginerilor si arhitectilor care doresc sa avanseze in cariera lor. De asemenea cursul se adreseaza si echipei manageriale care astfel va putea fi in masura sa conduca, planifice, organizeze si supravegheze proiectele complexe din interiorul firmei intr-un mod eficient si productiv.

Managementul proiectelor de investitii prezinta modalitatile practice prin care un investitor poate accesa Fondurile Europene pentru finantarea unei game specifice de proiecte investitionale, poate utiliza aceste fonduri, conditiile de indeplinit si pasii necesari in derularea unor asemenea proiecte. Acest curs reprezinta un pas necesar pentru bancheri si oameni de afaceri interesati in dezvoltarea orizontului profesional cat si pentru orice persoana implicata in promovarea, derularea si finantarea investitiilor.

Managementul de proiect in domeniul IT este ingredientul care diferentiaza un software oarecare de o solutie informatica. Un aspect important care trebuie luat in calcul este corelarea viitorului proiect cu produsele software deja folosite in cadrul companiei pentru a se putea face cat mai usor integrarea noului proiect in strategia deja existenta a companiei. Cursul se adreseaza acelor persoane care sunt desemnate sa conduca proiecte din domeniul IT, proiecte la care rezultatele asteptate sunt in totalitate sau doar partial din domeniul IT (software si/sau hardware).

Dupa finalizarea acestui curs, veti putea sa:


1. Stiti care este rolul echipelor de inalta performanta si cel al leaderului in managementul proiectelor;
2. Stiti care sunt instrumentele si tehnicile pentru dezvoltarea si consolidarea echipelor de inalta performanta si a membrilor echipei;
3. Stiti care sunt etapele din planificarea si desfasurarea proiectului;
4. Aplicati cele mai bune practici pentru a dezvolta competente si abilitati in planificarea si controlul proiectelor necesare pentru a avea rezultate reusite;
5. Stiti cum sa monitorizati activitatile proiectului si sa evaluati progresul acestuia;
6. Stiti sa gestionati utilizarea costurilor si a resurselor operationale pentru proiect;
7. Stiti sa identificati si sa administrati riscurile sa maximizati oportunitatile si sa diminuati pierderile;
8. Stiti cum sa comunicati cu promptitudine pentru a raporta stadiul si performanta proiectelor partilor interesate si cum sa contribuiti la baza de cunostinte organizationale.


September 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Recomandarile noastre