Va rugam asteptati!

PNDR 2014-2020: Luna aceasta se deschid doua masuri

Primii bani europeni ce vor putea fi accesati prin PNDR in 2016 vor fi disponibili prin doua masuri ce se vor deschide chiar de luna aceasta, a anuntat secretarul Sorin Radu din cadrul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Oficialul a aratat ca urmeaza apoi toate masurile care au fost functionale si anul trecut.

”In privinta calendarului, incercam sa lansam incepand cu luna martie un pachet consistent de masuri. Avem programate si pentru februarie doua masuri, respectiv masura de formare profesionala si cea de consiliere (Submasura 1.1 ”Sprijin pentru formare profesionala, precum si a actiunilor pentru dobandirea de cunostinte” si  Masura de ”Consiliere in implementarea planului de afaceri”- n.r.). De asemenea, masurile deschise anul trecut se vor redeschide tot in martie”, a spus Sorin Radu.

Ministrul Achim Irimescu i-a asigurat pe beneficiari ca in cel mai scurt timp va efectua modificarile pe ghidurile solicitantului, aferent fiecarei masuri, iar primele masuri de finantare vor fi lansate chiar din luna februarie.

”Incepand din luna februarie vom lansa primele masuri. In luna februarie vom lansa submasura 1.1 ”Sprijin pentru formare profesionala, precum si a actiunilor pentru dobandirea de cunostinte”. Apoi vor urma masurile programate a fi lansate pentru luna martie: masura de ”Consiliere in implementarea planului de afaceri”, masura 4.2 ”Schema de minimis”, submasura 4.1 ”Investitii in exploatatiile agricole”, 4.1 a ”Investitii in exploatatii pomicole”, 4.2 ” Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 4.2 a ” Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, 4.3 ”Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice”, 6.1 ” Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Pentru luna aprilie-mai vom lansa submasura 7.2 ” Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, iar in iulie va fi lansata submasura 6.5 ” Schema pentru micii fermieri”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Proiect ContaPlus va recomanda cursurile:


Recomandarile noastre