Va rugam asteptati!

Bani de la bugetul de stat pentru fermierii care au castigat procesele cu AFIR

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, trebuie sa rezolve situatia fermierilor care au depus proiectele pe fonduri europene, li s-a anulat finantarea si apoi, in instanta, au avut castig de cauza. Pentru acesti beneficiari, in prezent, finantarea se achita de la bugetul de stat, insa se cauta o solutie ca banii sa poata fi decontati din noul PNDR.

„Un subiect discutat cu comisarul european Phil Hogan a vizat procesele pe care noi le-am pierdut in justitie cu beneficiarii in contul programului trecut si acum trebui sa ii finantam in continuare. Inca nu am gasit o solutie. Siguri, am dori cu totii sa se intample din fondurile pe programul actual (PNDR 2014-2020 – n.r.) numai ca au putut continua pe actualul program din vechiul program doar circa 29.000 de proiecte de jumatate de miliard de euro in conditiile in care aveau plati efectuate in proportie de cel putin 25% si au intrat in faza de tranzitie. Proiectele de care spuneam inainte, cele pierdute in justitie au aparut dupa asa ca situatia este complicata si speram sa gasim o solutie impreuna cu Comisia”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu.

Numarul beneficiarilor de fonduri europene care s-au judecat cu agentiile de plati nu este mic, conform declaratiilor recente ale sefului MADR.

2990467730 77e790f4a5 b

Sursa: finantare.ro


Recomandarile noastre